Plansul de mila – sportul national al romanului

Azi a fost mitingul din Piata Victoriei. Numarul participantilor variaza in functie de sursa si de interesele ei.

Citesc pareri ale oamenilor care plang de mila bugetarilor. Ca dupa ce ca-s platiti prost, li se mai si taie din salarii.

Ba, treziti-va!

Eu lucrez de la 17 ani, n-am lucrat niciodata la stat. Am avut patroni de toate felurile, munci de toate felurile, salarii de toate felurile. Ce concluzie am tras pana acu’? Rezultatele depind doar de individ.

Ah, e greu daca nu vorbesti limbi straine, daca toate cunostintele tale sunt alea scrise pe o diploma oarecare, da’ practica te omoara, daca te-ai obisnuit sa freci manganu’ intre doua tigari si abia astepti sa rupi usa la 4.30? Atunci stai in Romania si plange-ti de mila ca n-ai invatat ce a trebuit, cand a trebuit.

Obisnuieste-te cu ideea ca nu o sa ajungi un om bogat, vezi-ti lungul nasului, vinde BMW-ul si cumpara-ti o Skoda sau o Dacie (sau mergi cu tramvaiul), pastreaza televizorul cinci ani, nu trei, iesi mai rar in oras si o sa supravietuiesti. Ah,  e greu, nu mai intoarce lumea capu’ pe strada dupa tine, nu mai esti „smecher”? Sinucide-te atunci, nu ar fi nicio pierdere.

Pe partea cealalta, te consideri valoros, dar nu esti apreciat? Te-ai plictisit sa vezi nulitatile promovate? Sau sa muncesti 14 ore pe zi si sa fii platit pentru opt? Vrei ceva mai bun pentru tine, acum sau in viitorul apropiat? Solutia e aceeasi: zbate-te mai mult sau pleaca.

E nasol in Romania? Lumea nu se termina la Arad-Oradea-Timisoara. Treceti in pusca mea granita si gasiti-va in alta parte, daca nu va place „acasa”.

Ce nu inteleg e plansul de mila proprie. Ce rezolvi daca te dai cu capu’ de pereti? Crezi ca o sa pice  super jobul / castigul la loto / etc in poala ta de plictiseala, ca sa nu te mai auda lamentindu-te? Newsflash: nu se va intampla.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: